خبرگزاری فارس از زنجان، جلسه شورای اطلاعرسانی استان زنجان به منظور هماندیشی با رسانههای استان با حضور برخی از مدیران مربوطه در این حوزه شامگاه یکشنبه در استانداری زنجان و به ریاست معاون سیاسی، اجتماعی استاندار زنجان برگزار شد.
از جمله موضوعاتی که در این جلسه مورد تأکید قرار گرفت، شامل سیاستگذاری و تبیین خط مشی اطلاع رسانی از عملکرد و دستاوردهای حوزههای مختلف استان، تدوین و ترسیم جهتگیری جامع اطلاعرسانی و مطبوعاتی استان، ساماندهی گردش اطلاعات در استان به نحوی که نوع بهرهدهی و سامانه ارتباطی در هر دستگاه با شورای اطلاعرسانی مشخص باشد.
تعیین خط و مشیها و راهبردهای لازم برای هدایت افکار عمومی در راستای تسهیل انجام وظایف دستگاهها و نهادهای مختلف استان، تبیین خط مشی ویژه رسانهای و اطلاعرسانی در مواقع خاص در استان نظیر ایام انتخابات، حوادث امنیتی، سوانح و حوادث غیر مترقبه و ... از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه مورد تأکید قرار گرفت.
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری زنجان در این جلسه با اشاره به ابلاغ دستورالعمل شورای اطلاعرسانی از سوی وزارت کشور اظهار کرد: بر اساس این دستورالعمل موضوع اطلاعرسانی باید مورد توجه باشد.
رضا الهیسرشت گفت: در این راستا بخش سیاستگذاری در امور رسانهای، بخش هماهنگی و بخش نظارت بر فعالیتهای رسانهای مورد توجه خواهد بود.
وی با بیان اینکه شورای اطلاعرسانی برنامههایی در راستای همبستگی اجتماعی اجرایی خواهد کرد، گفت: با توجه به اینکه امسال در سال انتخابات هستیم شورای اطلاعرسانی اهمیت بسیاری دارد.
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری زنجان افزود:اولویت ما در اطلاعرسانی ایجاد همبستگی اجتماعی خواهد بود که این امر نیز با اطلاعرسانی به موقع محقق خواهد شد.

*لزوم ایجاد شبکه مرکزی اطلاعرسانی در زنجان
در ادامه نیز مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان با انتقاد از اینکه یک شبکه مرکزی اطلاعرسانی در استان موجود نیست، اظهار کرد: امروز رسانهها فعالیت خوبی دارند، اما هر کس برد خودش را دارد و ما برد خوبی در استان نداریم.
حجتالاسلام مسعود صفییاری اظهار کرد: برای حل این موضوع میتوانیم یک شبکه مرکزی اطلاعرسانی ایجاد کنیم تا بدون مباحث سیاسی وارد این موضوع شده و نگاه نظاممندی در این حوزه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه امروز با وجود 40 سال فعالیت نظام نتوانستهایم که دستاوردهای نظام را به خوبی اطلاعرسانی کنیم، اضافه کرد: این در حالی است که ما رسانه داریم و میتوانیم در این حوزه از ظرفیت رسانه استفاده کنیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان با تأکید بر فعال شدن جبهه رسانهای انقلاب بیان کرد: به عقیده بنده به لحاظ فنی و تحلیلی توانمندسازی اصحاب رسانه بسیار مفید است که باید روی این مبحث کار شود.
وی با بیان اینکه بحث معیارهای اطلاعرسانی از جمله سرعت و دقت نیز باید مورد توجه باشد، بیان کرد: امروز ما مشکل واکنش سریع داریم، پس میتوانیم این را در استان بومیسازی کنیم.
صفییاری با اشاره به اینکه بحث مطالبهگری مردم و پاسخگویی مسؤولان نیز باید در رسانه به شکل فراگیرتری وجود داشته باشد، افزود: میشود، رویکردها فراتر از مباحث سیاسی باشد و به موضوعات فرهنگی و اجتماعی منتج شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان اضافه کرد: همه توجهها نباید به بحث انتخابات منتهی شود چون انتخابات امری است که هر دو سال یکبار است اما سایر موضوعات در طول سال وجود دارد.

*خبر منفی 9 برابر خبر مثبت بر ذهن مخاطب تاثیر میگذارد
در این جلسه معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان نیز با اشاره به اینکه اگر نقل این است که انسجام اجتماعی بیشتر شود، پس عملکرد خبر و رسانه در این حوزه موثر خواهد بود، خواه این رسانه رسانه ملی خواه مکتوب و خواه فضای مجازی باشد.
خدابخش مرادی نافچی گفت: یک خبر منفی 9 برابر خبر مثبت بر ذهن مخاطب تاثیر میگذارد موضوعی که باید مورد توجه قرار گیرد، از همین رو باید در این زمینه با دقت عمل شود و از شنیدهها خبر نسازیم.
معاون سیاسی امنیتی استاندار زنجان تصریح کرد: شنیده شده است منبع موثقی برای خبر نیست پس اگر میخواهیم آرامش و بهداشت و سلامت اجتماعی و روانی را در جامعه حاکم کنیم باید منابع موثقی برای خبر داشته باشیم.
وی بر ضرورت تشکیل شورای اطلاعرسانی به منظور ساماندهی بحث خبر تاکید کرد و گفت: این شورا تشکیل شده است که اطلاعرسانی از خدمات نظام و دولت را داشته باشیم.
مرادی نافچی گفت: اگر دانستن حق مردم است، پس باید بدانند که چه خدماتی در حال انجام است، اما وقتی اطلاعرسانی انجام نشده است پس نباید انتظار آرامش را داشته باشیم.
معاون سیاسی امنیتی استاندار زنجان با اشاره به اینکه کارگزاران دولت و نظام باید خدمات خود را به مردم اعلام کنند، گفت: البته اعلام خدمات باید بر اساس منابع موثق باشد.
وی با بیان اینکه یکی از موارد مهم در حوزه اطلاعرسانی مواقع بحران است، گفت: باید با اطلاعرسانی درست مردم را از سرگردانی نجات دهیم و اجاره ندهیم که اطلاعات غلط به مردم داده شود.
مرادی نافچی همچنین به بحث اهمیت اطلاع رسانی در حوزه انتخابات اشاره کرد و گفت: درست است که انتخابات یک روز است، اما اخبار آن از یک سال قبل آغاز میشود همچنان که دیروز اعضای ستاد انتخابات از سوی وزیر کشور انتخاب شدند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار زنجان گفت: مهمتر از این روز انتخابات است که شایعاتی پیرامون اینکه چه کسی پیروز است منتشر میشود که برای جلوگیری از این امر ستاد انتخابات باید به صورت منسجم فعالیت داشته باشند.
وی افزود: باید اعضای شورای اطلاع رسانی سه موضوع مهم را مورد توجه داشته باشند و پیشنهادات اجرایی خود را برای تحقق رویکردهای مختلف بیان کنند.
مرادی نافچی تصریح کرد: نظارت بر شیوه اطلاعرسانی در زمینه تقویت اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی نیز باید مورد توجه قرار گرفته و وحدت رویه در زمینه منابع اطلاعاتی موجود. باشد تا افکار عمومی مدیریت شود.
معاون سیاسی امنیتی استاندار زنجان تصریح کرد: نکته بعدی این است که سامانههای گردش اطلاعات باید در استان مدیریت شده و آسیبشناسی در حوزه رسانهای انجام شود.
وی با بیان اینکه نکته دیگر که ضرورت دارد این است که جلسهای با مدیران روابط عمومی استان تشکیل شود، تا سیاستهای شورای اطلاعرسانی تبیین شود و در نهایت هر اداره باید یک سخنگو داشته باشد تا اگر لازم شد برنامه مربوط به مردم اعلام شود.
مرادی نافچی تصریح کرد: ما برای فعالیت بهتر برای استانداری نیز سخنگو تعیین کنیم تا اطلاعرسانی به صورت منسجم انجام شود.
انتهای پیام/73005/ق/گ